Duitse doelman looft Nederlandse teamgenoot: "Hij moet voor altijd hier blijven"

Als het aan Marc-André ter Stegen ligt gaat Frenkie de Jong nergens heen. De Duitse keeper van FC Barcelona heeft een hoge pet op van zijn Nederlandse teamgenoot en wil dat hij voor altijd bij de Catalaanse club blijft.

"Hij ziet en beleeft voetbal op een andere manier", begint ter Stegen bij ESPN. "Frenkie voegt veel aan het team toe en is iemand waar spelers als Pedri en Gavi naar op kunnen kijken. Ik heb een super hoge dunk van hem, maar dat betekent ook dat ik veel van hem verwacht omdat hij zoveel talent heeft."

Baas van het veld

Afgelopen zomer was dat talent bijna ergens anders te bewonderen geweest. Manchester United wilde de Nederlander graag naar Engeland halen en Barcelona leek van hem af te willen. Desondanks bleef De Jong bij de Catalanen en dat heeft goed uigepakt. Hij verkeert in een goede vorm en ook het laatste uitduel tegen Villarreal (0-1) was hij de baas op het veld. 

"Natuurlijk zijn er veel discussies en geruchten rondom hem, maar ik ben gewoon blij dat hij hier is. Ik wil niet dat hij weggaat. De Jong moet voor altijd hier blijven", stelt de keeper.