Frenkie de Jong blijft indruk maken in Spanje: "Hij is de baas van dit elftal!"

Barcelona won zondagavond nipt van Villarreal (0-1) en het doelpunt kwam van de voet van Pedri. Echter was het een andere middenvelder nog meer indruk maakte bij de Catalanen. Dat Sergio Busquets er niet bij was zou bijna vergeten worden na de masterclass van Frenkie de Jong in de Spaanse competitie.

Tekst gaat verder onder de Tweet.

De Nederlandse middenvelder speelde een zeer sterke wedstrijd. Zo was hij belangrijk in aanloop naar het doelpunt door Raphinha direct aan te spelen, maar ook zonder bal was hij goed. Zo veroverde hij de bal zes keer. Dat is twee keer zoveel als ieder andere speler die op het veld stond.

Lovende Spaanse media

De Spaanse media zijn dan ook lyrisch over De Jong. "Frenkie nam de teugels van het elftal in handen. Hij speelde heel dynamisch en zette goed druk. Hij speelde een hele goede wedstrijd en is nu al de baas van het elftal", stelt Marca. Ook El Mundo Deportivo noemde hem 'El Jefe', wat vertaald kan worden naar 'de baas'. 

Ook AS was onder de indruk van de Oranje-international. "Het was een demonstratie van De Jong. Misschien vind hij het lastig om de bal maar één keer te raken, maar dat maakt hij goed met zijn indrukwekkende fysieke inspanningen. Als hij ook nog zulke lepe balletjes op Lewandowski gaat geven wordt hij een buitengewoon goede speler."