Driessen looft 'leiders' traditionele top-drie: "Zij kunnen de Europese top aan"

Valentijn Driessen heeft een hoge pet op van Orkun Kökcü, Jurriën Timber en Xavi Simons. De chef voetbal van De Telegraaf schrijft in zijn column dat hij hen 'een toekomst in het Europese voetbal' voorspeld.

Ondanks de gele kaart van Kökcü, waardoor hij geschorst is voor de topper tegen AZ, is Driessen lovend over hem. "Hij belichaamt het Feyenoord van Arne Slot. Hij is het voorbeeld, de aanjager, de leider en gaat voorop in de strijd. Die overtreding was noodzakelijk om niet nog 2-2 te spelen. Hij verdient het niet om door zijn medespelers in de steek te worden gelaten tegen AZ", stelt de journalist.

Oranje-internationals

Verder maakt ook Jurriën Timber indruk op Driessen. In het begin van het seizoen was de verdediger niet in de vorm die we van hem kennen, maar in de laatste wedstrijd heeft hij zich, net als de rest van Ajax, herpakt. "De stagnerende ontwikkeling van Timber hield gelijke tred met de vormdip van de Amsterdammers. Na Alfred Schreuder is hij ook onder John Heitinga de reserve-aanvoerder. Er wordt van hem verwacht dat hij meer verantwoordelijkheid pakt. Tegen RKC deed hij dit door de bevrijdende 2-1 te scoren nadat hij bij de tegentreffer in de steek werd gelaten door Owen Wijndal en Francisco Conceição", aldus Driessen over de verdediger van Ajax.

Tot slot krijgt ook Xavi Simons complimenten. "Hij is elke week de beste PSV'er. Met zijn acties en doelpunten maakt hij het verschil en ondanks zijn geringe lengte en tengere postuur gaat hij als creatieve speler voorop in de strijd", stelt Driessen, die vervolgens de bondscoach nog maar even tipt. "Wat goed is, komt snel en dat heeft Simons al zijn hele leven. Tegen Frankrijk kan Ronald Koeman niet om hem heen", concludeert Driessen.