Eredivisie, speelronde 21: Volledige top-5 wint en houdt titelrace ongekend spannend!

De 21e speelronde van de Eredivisie zit er alweer op en er gebeurde weer genoeg. Zo waren AZ en FC Twente al na een helft klaar met Excelsior en FC Volendam en won de traditionele top drie ook dit weekend.

Op vrijdag was AZ al snel klaar met Excelsior (5-0) en FC Twente deed hetzelfde tegen FC Volendam (3-0). In de rust stond de einduitslag al op het bord voor de Tukkers. Ook PSV wist flink te winnen. FC Groningen maakte in het Philips Stadion geen moment kans op ook maar iets van resultaat (6-0). Daarnaast wonnen Feyenoord en Ajax ook hun wedstrijden, alleen wel met wat meer moeite. Zo kwam Ajax zelfs achter tegen RKC, maar wist het die achterstand in de tweede helft goed te maken (3-1). Feyenoord kwam met 0-2 voor in Friesland, maar door een kanonskogel van Syb van Ottele keerde de spanning terug in de wedstrijd. De koploper trok deze nipte overwinning op SC Heerenveen maar net over de streep (1-2).

Verder speelde NEC voor de twaalfde(!) keer dit seizoen gelijk, ditmaal tegen SC Cambuur (0-0) en counterde Vitesse zich met tien man naar een knappe 2-0 zege op FC Utrecht. Fortuna Sittard won een emotionele wedstrijd in Emmen (0-1) en Sparta won thuis van Go Ahead Eagles (2-1).