Perez heeft voorkeur voor verdediger na #AJARKC: "Hij kan van waarde zijn"

Ajax won zondagmiddag met 3-1 van RKC en Calvin Bassey mocht voor het eerst sinds het ontslag van Alfred Schreuder weer eens een flink aantal minuten maken. In de rust stonden de Amsterdammers nog met 0-1 achter door een doelpunt van Mats Seuntjens, maar na de dubbele wissel in de rust van John Heitinga begon het beter te lopen bij de thuisploeg.

Davy Klaassen en Francisco Conceição verlieten het veld en Brian Brobbey en Bassey kwamen voor hen in de plaats. Eerstgenoemde scoorde direct de gelijkmaker, maar vooral de verdediger kreeg na afloop complimenten. Sinds het vertrek van Schreuder komt Bassey amper in de plannen voor van Heitinga, maar tegen RKC liet de Nigeriaanse verdediger zijn kwaliteiten zien. 

Perez ziet twee kanten

Dit zagen ook de analisten van ESPN. "In de eerste helft waren de ruimtes te groot. Bassey, in tegenstelling tot Edson Álvarez, is iemand die met die ruimte in de rug kan spelen. Voor dit soort klussen kun je hem goed gebruiken, maar aan de bal is het rampzalig, dat hebben we gezien", stelt Kenneth Perez.

Hij zou Bassey dan ook een basisplaats geven bij Ajax, zodat Álvarez terug kan naar het middenveld: "Ik zou voor Bassey gaan, want Álvarez is in de verdediging helemaal niet zo goed. Die komt op het middenveld veel meer tot zijn recht", aldus Perez. Ook sluit de analist niet uit dat wanneer de Nigeriaanse verdediger goed blijft invallen een andere club het wellicht wel met hem aandurft: "Als linksback doe je hem geen plezier, maar centraal achterin kan hij van waarde zijn. Als hij er nu inkomt en het goed doet, dan denkt een club uit Engeland misschien wel van: 'die halen we'. Die Engelsen zijn gek genoeg!"

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers