Team van de week! AZ, PSV en Twente hofleverancier, Simons heeft abonnement

De 21e speelronde van de Eredivisie kende weer het nodige spektakel en had ook weer flink wat uitblinkers. Zo zijn de topclubs goed vertegenwoordigd en lijkt Xavi Simons een abonnement te hebben op het team van de week.

Bij AZ blinkten Jesper Karlsson (twee assists en een goal) en nieuweling Sven Mijnans (twee goals en een assist) uit tegen Excelsior. Ook PSV en FC Twente leveren meerdere namen deze speelronde. Bij de Tukkers was Robin Pröpper belangrijk met twee assists en het houden van 'de nul', terwijl Václav Cerny een doelpunt liet noteren. PSV liet geen spaan heel van FC Groningen en Jarrad Branthwaite (een doelpunt en 'de nul') speelde sterk. Ook Simons was (weer) belangrijk voor de Eindhovenaren met een geweldig doelpunt en de assist op de openingstreffer van Luuk de Jong.

Tekst gaat verder onder de Tweet.

Verder scoorden Steven Berghuis, Million Manhoef, Oguzhan Ozyakup en Lutsharel Geertruida ook voor hun ploegen die ook allen de drie punten wisten te pakken. De Ajacied was daarnaast ook nog belangrijk met de assist op Mohammed Kudus. Robin Ruiter was de enige die dit weekend niet de volle buit pakte. Hij hield in Nijmegen 'de nul' en pakte daardoor met Cambuur een punt in de strijd tegen degradatie. 

Bekijk hieronder het volledige team van de week van speelronde 21!