Johan Derksen duidelijk over invalbeurt Rai Vloet: 'Maar ontsla die jongen'

Rai Vloet mocht in de wedstrijd tegen NEC (0-0) in de 65e minuut invallen bij Heracles. Het was een veelbesproken wissel, want Vloet maakte zijn rentree, nadat de voetballer in november vorig jaar betrokken was bij een dodelijk ongeluk. Na de wedstrijd werd de spelersbus van Heracles, waar Vloet niet inzat, opgewacht bij het stadion. Fans waren niet te spreken over de rentree van Vloet. De situatie werd ook besproken aan de tafel van VIVandaag, waar Johan Derksen duidelijk was over Vloet.

Tegen het einde van de uitzending van maandag wilde Derksen nog even stil staan bij de situatie rondom Vloet. "Met Vloet moeten we realistisch zijn: het is niet goed voor Vloet, het is niet goed voor de club en het is niet goed voor het publiek, want die laten zich weer verleiden tot rare dingen. En de club moet verstandig zijn, die willen een goede werkgever zijn, die trainer stelt zich sociaal op, maar ontsla die jongen", aldus Derksen. "Dan is hij automatisch transfervrij en dan is er ergens in het buitenland wel een clubje voor hem te vinden. Dan kan hij gratis weg en ergens anders terecht. Want dit wordt het niet meer."

Tafelgast Özcan Akyol mengde zich ook in de situatie van Vloet. "Ik denk als je iets van empathie kan opbrengen, dan moet je niet twee maanden daarna al invallen. Eerst was het verhaal nog dat hij eerst alleen zou meetrainen. En je ziet ook dat het publiek van Almelo het niet pikken."