Van der Sar slaat terug na anonieme kritiek: "Wees dan een kerel en zeg wie je bent"

Edwin van der Sar heeft geen goed woord over voor de anonieme kritiek op zijn functioneren als algemeen directeur van Ajax. Erelid Arie van Os gaf in gesprek met De Telegraaf aan geen vertrouwen te hebben in de oud-doelman, maar andere critici bleven in diezelfde krant anoniem. 

"Ik vind dat meneer Van Os het ook niet via de krant had moeten doen, maar die laat tenminste nog zijn naam erbij zetten", zegt Van der Sar in gesprek met De Telegraaf. "Anoniem vanuit de club, daar kan ik niks mee. Wees dan een grote kerel en zeg wie je bent"

Van der Sar wil inhoudelijk niet ingaan op de kritiek van Van Os, maar zegt wel open te staan voor meningen van buitenaf. "Dat was als speler zo en is als directeur niet anders", zegt de beleidsbepaler, die met Ajax voor het vierde jaar op rij geen titel lijkt te kunnen gaan vieren. "Uiteraard heb ik het nog wel naar mijn zin. Natuurlijk is mijn werk leuker als we winnen. Maar dat geldt ook voor de spelers, de fans en iedereen hier op kantoor en op De Toekomst."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers