BREEK! Erwin van de Looi vertrekt per direct bij Willem II!

Erwin van de Looi neemt per direct afscheid van Willem II. Dat meldt de club donderdagochtend via officiële kanalen. De trainer vertrekt na een manifest van supporters van de club uit Tilburg waarin zij eisten om een onmiddellijk ontslag van de oefenmeester. 

Van de Looi zou in eerste instantie na dit seizoen afscheid nemen, maar verlaat Willem II nu acht wedstrijden eerder. "Hoewel de club in een statement duidelijk heeft aangegeven met mij door te willen gaan als hoofdtrainer, heb ik na indringende gesprekken in mijn omgeving toch besloten om per direct te stoppen als hoofdtrainer van Willem II", laat Van de Looi weten in een reactie op de clubwebsite. 

Willem II wilde het seizoen graag afmaken met Van de Looi, ondanks de roep van de achterban om zijn ontslag. "Wij betreuren de situatie die de afgelopen dagen is ontstaan, maar respecteren uiteraard de keuze van Erwin om nu te stoppen", zegt technisch directeur Joris Mathijsen. "Daarnaast willen we hem bedanken voor zijn betrokkenheid bij en inzet voor de club gedurende de afgelopen anderhalf jaar."

Willem II is bezig aan een wisselvallig seizoen. De Tilburgers staan momenteel op de veilige vijftiende plek in de Eredivisie, maar de laatste weken nam de kritiek op Van de Looi desondanks toe.