Matthijs de Ligt blikt terug op handsbal tijdens EK 2021

Matthijs de Ligt staat op het punt zijn tweede EK te gaan spelen. De vorige editie van het eindtoernooi eindigde in een drama voor de verdediger. Tijdens de persconferentie op donderdag werd hij herinnerd aan zijn handsbal.

Reactie op hoofdrol tijdens EK 2021

Nederland werd vorige EK in de achtste finale uitgeschakeld tegen Tsjechië. In dit duel was een negatieve hoofdrol weggelegd voor De Ligt. Hij maakte namelijk een handsbal in zijn val, hiermee voorkwam hij dat spits Patrick Schick door kon spelen. Dit resulteerde in een rode kaart. Nederland verloor uiteindelijk met 2-0. Tijdens de persconferentie in Wolfsburg zegt de Oranje-international het volgende over dit moment: "Natuurlijk baal ik nog steeds van het moment, maar het is niet zo dat ik er nu erg mee bezig ben. Er gebeuren genoeg dingen in een carrière en daar kun je mee omgaan. Het is ook al drie jaar geleden. Er is veel veranderd."

Rol van betekenis tijdens dit EK

Het is nog de vraag welke rol de verdediger van Bayern München dit jaar gaat vervullen. Hij heeft een sterke concurrentie achterin en zei hierover het volgende: "Ik ben sindsdien gegroeid als speler. Ik zit lekker in mijn vel en voel me goed. Ik heb een goede tweede seizoenshelft achter de rug met Bayern München en ben klaar voor een goed EK. Ik kan niet in het hoofd van de bondscoach kijken. Ik weet wat ik kan geven, heb vertrouwen in mezelf. Als ik de ploeg kan helpen, dan doe ik dat."

Waar de 24-jarige centrale verdediger volgend jaar speelt na het EK is nog de vraag.

Feyenoord-doelman vertrekt