FIFA-rankings van de tegenstanders van Oranje: waar staat Roemenië?

Het EK 2024 in Duitsland heeft inmiddels de knock-outfase van het toernooi bereikt. Nederland ging met de hakken over de sloot door. Na een teleurstellende groepsfase wacht vanavond Roemenië als tegenstander. Op welke plek in de FIFA-ranking staat dit land?

Tegen wie speelt Nederland dit EK?

De poule waar Nederland zich in begeeft, wordt door sommigen beschouwt als ‘de poule des doods.’ Naast Polen moet Nederland het namelijk vervolgens opnemen tegen Frankrijk en tot slot wordt de eindstand in de poule voor Oranje bepaald na een duel tegen Oostenrijk.

Wat zijn de FIFA-rankings van Polen, Frankrijk en Oostenrijk?

Met dank aan Wout Weghorst sleept Oranje in de eerste groepswedstrijd nog drie punten uit het vuur. Polen, de huidige nummer 26 van de wereld, wordt met 1-2 verslagen. Nederland pompt hoop uit de eerste overwinning op het EK en treft vervolgens Frankrijk, dat tweede op de FIFA-ranking staat. Met de vicewereldkampioen en tweevoudig Europees kampioen worden de punten gedeeld; 0-0. Op de derde speeldag wacht Oostenrijk. Oranje is al zeker van de achtste finales en lijkt daardoor ook minder te spelen. De huidige nummer 23 is met 2-3 te sterk voor Nederland en eindigt zelfs als groepswinnaar.

Wat is de FIFA-ranking van Roemenië?

Als beste nummers drie van het EK komt Oranje aan de gunstige kant van het schema. In de achtste finales wacht Roemenië. De Oost-Europeanen eindigden in een groep met België, Slowakije en Oekraïne met vier punten als eerste. Roemenië staat op plek 47 van de FIFA-wereldranglijst en wist slechts twee van de negentien duels op een EK te winnen.

Feyenoord-doelman vertrekt