Feyenoord heeft beet: Ibrahim Osman officieel naar De Kuip

Ibrahim Osman mag zich officieel speler van Feyenoord noemen. De aanvaller komt op huurbasis over van Brighton, zo maken de clubs wereldkundig. In de deal is er geen sprake van een optie-tot-koop voor de Rotterdammers.

Ibrahim Osman naar Feyenoord

Op 15 augustus maakt Feyenoord de tijdelijke komst van Osman wereldkundig via sociale media.

Wie is Ibrahim Osman?

Ibrahim Osman werd op 29 november 2004 in Accra, Ghana geboren. De talentvolle aanvaller werd in 2023 door het Deense FC Nordsjaelland opgepikt bij het Ghanese Right to Dream Academy. Na 54 wedstrijden in het shirt van de Deense club, klopte Brighton deze zomer aan voor de diensten van de aanvaller. De club betaalde 19,5 miljoen euro voor Osman. 

Waarom wordt Osman verhuurd?

Brighton & Hove Albion investeert met grote sommen geld in jonge talentvolle spelers, waar Osman er één van is. De club besluit deze spelers vaak het eerste seizoen meteen weer te verhuren, om ze zo verder ervaring op te laten doen. In de toekomst kan de speler dan voor veel geld verkocht worden, of aansluiten bij de eerste selectie van Brighton.

Ghanese spelers bij Feyenoord

Met zijn komst naar Feyenoord treedt Osman in de voetsporen van enkele landgenoten. De bekendste oud-speler van de Rotterdammers is Christian Gyan, die in december 2021 overleed aan de gevolgen van een ongeneselijke ziekte.

  • Ibrahim Osman (2024-heden)
  • Mohammed Abubakari (2005-2007)
  • Jordan Opoku (2002-2003)
  • Christian Gyan (1997-2007)
  • Patrick Allotey (1996-2001)
  • Nana Asare (2002-2007)

In het verleden gold Feyenoord Fetteh zelfs als satellietclub voor de Rotterdammers in Ghana. Deze zomer bewandelde Mats Wieffer juist nog de andere route als Osman en draagt zo het shirt van Brighton.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers