Dessers geeft tekst en uitleg na missen van levensgrote kans: "Mijn gezichtsveld was er niet"

Een week na de verloren Klassieker denkt Feyenoord-spits Cyriel Dessers nog regelmatig aan zijn gemiste kans. De aanvaller kon zijn ploeg op een 1-3 voorsprong zetten tegen Ajax, maar dat deed hij niet.

Bij een 1-2 voorsprong in het voordeel van Feyenoord ging Dessers op Ajax-doelman André Onana af. Hij omspeelde de goalie en leek de 1-3 op zijn schoen te hebben, maar de bal ging voorlangs. Teamgenoot en aanvoerder Jens Toornstra stond een paar meter verderop, maar hij werd over het hoofd gezien.

"Op het moment dat je in een dribbel zit en in duel bent met twee verdedigers, dan is die laatste toets een beetje weg van de goal. Dus mijn gezichtsveld is er niet. Ik kan niet zien dat Jens daar staat. Dan kan je zeggen: hij had hem blind moeten geven. Maar ik geef niet zo graag ballen blind, zeker niet als ik niet weet wat de situatie is".

"Ik schiet hem graag zelf en ik denk dat ik hem ook goed schiet", aldus Dessers, die het doel miste. "Hij gaat echt rakelings langs de paal. Dus met die commentaren en kritieken... Ik kan er wel naar kijken hoor, maar ik kon Jens echt niet zien", besluit Dessers. 

Feyenoord-doelman vertrekt