Jahanbakhsh bewondert Slot: "De beste trainer die op dit moment in Nederland actief is"

Alireza Jahanbakhsh heeft nog altijd geen indruk kunnen maken in het Feyenoord-shirt, maar beseft zich ook dat de hoge verwachtingen nog niet zijn waargemaakt. Hij kan de kritiek van Het Legioen goed plaatsen en hoopt de supporters op korte termijn tevreden te stellen.

"Ik weet dat mensen meer rendement van me verwachten. Ik moet gewoon nog belangrijker worden voor Feyenoord", zegt Jahanbakhsh, die aan het begin van het seizoen overkwam van Brighton & Hove Albion, in het Feyenoord-supportersblad Hand in Hand.

De Iraniër, die in zijn tijd bij AZ nog topscorer van de Eredivisie werd, voelt zich als een vis in het water in Rotterdam-Zuid, "Sinds dag één heb ik veel warme reacties gekregen", vertelt hij. "Natuurlijk zijn supporters ook kritisch, dat ik meer moet scoren. Dat begrijp ik. Maar ik weet dat ik de supporters iets kan teruggeven en goed kan presteren hier. Ik moet laten zien dat ik belangrijk ben voor dit team".

Daarnaast is Jahanbakhsh ook enorm tevreden met zijn huidige trainer Arne Slot. De twee waren niet onbekend met elkaar, want bij AZ waren Slot en de Iraniër al collega's. "Hij is in ieder geval tactisch zeer sterk en is heel duidelijk en kritisch. Zijn gedachte over voetbal is hetzelfde, maar hij heeft nu nog meer ervaring, ook in de omgang met spelers. Ik vind Arne Slot de beste trainer die op dit moment in Nederland actief is".

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers