Programma, uitslagen en huidige verdiensten Feyenoord in Conference League

Feyenoord staat in de kwartfinale van de Conference League tegen Slavia Praag. De ploeg van Arne Slot verloor nog geen duel in Europa, buiten de 3-1 nederlaag tegen IF Elfsborg in het kwalificatietoernooi. De Rotterdammers stuiten in de komende ronde op oude bekende Slavia Praag. Een mooi moment om de route naar de kwartfinale eens onder het vergrootglas te leggen.

Uitslagen

Feyenoord begon het Europese avontuur in de tweede voorronde van de Conference League. Hier troffen de Rotterdammers FC Drita. In het heenduel vielen er geen doelpunten, maar in De Kuip werd er vijf keer gescoord. Guus Til maakte een hattrick en schoot de Rotterdammers naar de derde voorronde. Daarin was het Zwitserse FC Luzern de tegenstander. De Rotterdamse club had geen kind aan FC Luzern, want het won beide duels met 3-0. In de laatste ronde mocht Feyenoord het opnemen tegen het Zweedse IF Elfsborg. De eerste wedstrijd was al gelijk de beslissing, want Feyenoord won namelijk met 5-0.

uitslagen feyenoord in voorronde conference league

Groepsfase Conference League

In de groepsfase stonden Union Berlin, Maccabi Haifa en tegenstander in de kwartfinale Slavia Praag te wachten op de Rotterdammers. Zonder al te veel moeite verzekerde Feyenoord zich voor de achtste finale. De ploeg van Slot verloor geen één duel, maar had tegen de Praagse club een goal in de laatste minuut nodig voor een 2-2 gelijkspel. Verder kwam Feyenoord alle gespeelde thuiswedstrijden op een minimale voorsprong van twee doelpunten.

uitslagen feyenoord in groepsfase conference league

Achtste finales Conference League

Feyenoord eindigde de groepsfase als koploper, waardoor de ploeg geen tussenronde hoefde te spelen. In de achtste finale namen de Rotterdammers het op tegen FK Partizan uit Servië. Het eerste duel verliep aan het begin moeizaam. Feyenoord kwam op een 1-0 achterstand, maar ging door een doelpunt van Jens Toornstra rusten met een 1-1 stand. Na rust scoorde Partizan meteen de 2-1. Feyenoord vond uiteindelijk nog vier keer het net via Cyriel Dessers, Lutsharel Geertruida, Luis Sinisterra en de tweede van Jens Toornstra, waardoor de Rotterdamse club met een 2-5 overwinning al zo goed als zeker was van de volgende ronde. In het thuisduel won Feyenoord met 3-1 om de plek bij de laatste acht te verzilveren. 

FK Partizan - Feyenoord: 2-5
Feyenoord - FK Partizan: 3-1

Kwartfinales Conference League

De ploeg van Slot moet nu gaan afrekenen met Slavia Praag, iets wat de club eerder al heeft gedaan dit seizoen. Praag won in de tussenronde van Fenerbahçe en in de laatste zestien van LASK Linz.

Verdiensten in Europa tot dusver

Door de vele overwinningen heeft Feyenoord een aardig bedrag verdiend aan het Europese avontuur. De club kreeg al een startbonus van bijna drie miljoen euro en door de wedstrijden in de groepsfase en het feit dat Feyenoord als koploper door ging, kwam daar nog zo’n drie miljoen euro bij. Verder kreeg Feyenoord nog een bonus van 1,6 miljoen euro na het halen van de achtste finale en de kwartfinale. Mochten de Rotterdammers ten koste van Slavia Praag doorgaan naar de halve finale, komt er nog twee miljoen euro bij. In totaal verdiende Feyenoord tot nu toe 15,41 miljoen euro.

Dit verdiende Feyenoord tot nu toe in de Conference League

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt