'Joey Kooij mag door transfer Stengs geen Feyenoord-duels meer fluiten', Het Legioen door het dolle heen

De transfer van Calvin Stengs naar Feyenoord heeft consequenties voor scheidsrechter Joey Kooij. De 31-jarige arbiter mag geen wedstrijden van de Rotterdammers meer fluiten, zo bevestigt een woordvoerder van de KNVB desgevraagd aan De Telegraaf.

Stengs en Kooij zijn allebei een schoonzoon van Frank de Boer, oftewel zwagers. De KNVB hanteert voor scheidsrechters bij het fluiten van wedstrijden het criterium dat er geen sprake mag zijn van directe familiebanden. Zo mocht Kooij geen duels van AZ leiden toen Stengs daar nog onder contract stond. "Als Stengs naar Feyenoord gaat, fluit Joey Feyenoord niet meer", aldus een woordvoerder van de voetbalbond.

Vorig seizoen was Kooij onderwerp van gesprek rond de competitiewedstrijd tussen AZ en FC Volendam. De club uit Alkmaar speelde met sponsor Elfi op de rug. Kooij is werkzaam bij het vastgoedbedrijf, als property development manager. Voor de KNVB is dat geen probleem.

Op sociale media wordt het nieuws dat Kooij geen wedstrijden van Feyenoord meer mag fluiten met gejuich ontvangen door Het Legioen. "Nooit meer Joey Kooij in de Kuip, alleen daarom al is Stengs een toptransfer voor Feyenoord!", zo valt onder meer te lezen op Twitter.

Feyenoord-doelman vertrekt