Houdt Ajax Andries Noppert in de eredivisie? Spelersruil in de maak

Een van de internationals die zich tijdens het WK2022 in de kijker speelde was doelman Andries Noppert. Inmiddels staat hij op de radar van diverse clubs uit binnen- en buitenland. Een opmerkelijke spelersruil zou Noppert in de Eredivisie kunnen houden.

Lost Andries Noppert het keepersprobleem van Ajax op?

De Ajax-selectie kent momenteel 3 keepers. Met Remko Pasveer (39) en Maarten Stekelenburg (40) zijn er twee senioren, terwijl de derde selectiekeeper Jay Gorter met 22 juist te jong bevonden wordt. Qua leeftijd zou Andries Noppert (28) hier dus precies tussen passen, maar de vraag is of de soms te nuchtere doelman van SC Heerenveen na zijn WK-optreden nog te betalen is.

Spelersruil met SC Heerenveen in de maak?

Het feit dat Ajax op zoek is naar een direct inzetbare eerste doelman wil niet zeggen dat men geen vertrouwen heeft in Jay Gorter. Sterker nog, het idee is om zijn tot 2025 lopende contract te verlengen en hem dan te verhuren om elders ervaring op te laten doen. Volgens De Telegraaf heeft SC Heerenveen interesse om de doelman te huren als Noppert inderdaad vertrekt. Een dergelijke spelersruil zou Ajax meer ruimte geven om een eventuele strijd met een buitenlandse club aan te gaan. Overigens vinden veel Ajax-fans het geen gek idee om Gorter elders ervaring op te laten doen.

Feyenoord-doelman vertrekt