'Promes verdacht van drugshandel en deelname aan criminele organisatie'

Quincy Promes wordt verdacht van drugshandel en deelname aan een criminele organisatie, meldt De Telegraaf donderdag. Daarom werden de telefoongesprekken van de dertigjarige aanvaller afgeluisterd.

Familieleden van Promes zitten momenteel vast voor drugshandel en witwassen. Promes zou ook verdachte zijn in die zaak. Volgens De Telegraaf hebben Promes en zijn familie geld geïnvesteerd in 4000 kilo cocaïne. Het zou gaan om de harddrugs die in april 2020 in Antwerpen werden onderschept door de Belgische politie.

Promes staat nu op de nominatie om aangehouden te worden. Het wordt echter lastig om de oud-Ajacied op te pakken, omdat hij in Moskou zit en Rusland geen eigen onderdanen uitlevert aan Nederland. Gerard Spong, de advocaat van Promes, 'weet van niets' voor wat betreft de nieuwe verdenking. 

Het OM gaat Promes vervolgen voor poging tot moord. De vijftigvoudig Oranje-international heeft zijn neef hoogstwaarschijnlijk gestoken tijdens een familiefeest in Abcoude. Promes bekende zijn daad diezelfde nacht in telefoongesprekken met zijn familie, die getapt werden door de politie.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers