ADO Den Haag neemt wegens ontuchtzaak per direct afscheid van eSporter

Mitchel D. is niet langer de eSporter van ADO Den Haag. Dat maakte de club dinsdagavond bekend. D. stond dinsdag voor de rechter wegens een ontuchtzaak en ADO heeft besloten de samenwerking te beëindigen.

D. stond voor de rechter omdat hij in 2013 en 2014 ontuchtige handelingen zou hebben gepleegd met een minderjarig meisje, zowel fysiek als via de webcam. Het slachtoffer was in die periode veertien en vijftien jaar oud, D. was negentien. In 2015 deed het slachtoffer aangifte en zo ging het balletje rollen. De rechtbank veroordeelde D. vorig jaar en het OM eiste een jaar gevangenisstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk. De eSporter ging daartegen in beroep, omdat er volgens hem sprake was van een 'affectieve relatie', waarin alles met wederzijds goedvinden plaatsvond.

ADO-directeur Mattijs Manders reageert op de clubwebsite: "Wij hebben dinsdagavond lang met Mitchel gesproken en zijn tot de conclusie gekomen dat er geen basis meer ligt voor een verdere samenwerking. Door omstandigheden zien wij in hem geen uithangbord van de club meer."

Feyenoord-doelman vertrekt