BREKEND: Kees Jansma (71) stopt als tv-presentator

Kees Jansma stopt na het huidige voetbalseizoen als tv-presentator. Jansma presenteert op zondagochtend op FOX Sports De Tafel van Kees en op maandagavond Natafelen, maar de 71-jarige voormalig perschef van Oranje vindt het mooi geweest.

"Het nemen van dit besluit is niet makkelijk, maar ik vind het tijd. Tijd om te stoppen als presentator van wekelijkse programma’s, hoewel ik ook na deze zomer betrokken blijf bij FOX Sports waar ik nog regelmatig te gast zal zijn in diverse programma’s. De komende maanden wil ik me vooral richten op het succesvol afronden van het lopende seizoen ‘De Tafel van Kees’ en ‘Natafelen", zo staat te lezen op de website van FOX Sports. "Samen met een groep jonge, talentvolle mensen en met passie programma’s maken over voetbal maken heb ik altijd fantastisch gevonden. Dat heb ik ook de afgelopen acht jaar bij FOX Sports met veel plezier gedaan."

Jansma werkt sinds 2011 bij FOX Sports en hij blijft ook na de zomer betrokken bij de zender. Jansma is al sinds 1966 werkzaam in de journalistiek. Eerder werkte hij onder meer bij het Algemeen Dagblad, Voetbal International en dus als perschef van Oranje (2004-2014). In 2011 werd Jansma benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, wegens zijn grote verdiensten in de Nederlandse sportjournalistiek.

Johan Derksen heeft met Kees Jansma het één en ander beleefd:

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers