'AC Milan houdt AZ'er nauwlettend in de gaten'

AC Milan is volgens journalist Gianluca Di Marzio geïnteresseerd in Tijjani Reijnders. De 24-jarige middenvelder kende een sterk seizoen bij AZ en mocht zelfs al eventjes ruiken aan het Nederlands elftal.

Reijnders kwam dit seizoen 54 keer uit voor de Alkmaarders. In de Eredivisie deed hij elke wedstrijd mee en ook in de Conference League was hij een van de steunpilaren in de ploeg van Pascal Jansen. Reijnders scoorde de 0-1 tegen West Ham United in de halve finale. Helaas voor AZ was dit niet genoeg om naar de eindstrijd in Praag te mogen. 

De 24-jarige middenvelder kwam de zomer van 2017 naar Alkmaar. Eerst sloot hij aan bij Jong AZ, waarna hij na een verhuurperiode bij RKC, ook definiteif doorbrak in de hoofdmacht. Reijners speelde in totaal al 128 duels voor AZ. Hierin scoorde hij veertien keer en gaf hij evenveel assists.

Afgelopen interlandperiode mocht Reijnders al even proeven aan Oranje. De middenvelder van AZ werd door bondscoach Ronald Koeman bij de selectie gehaald en overleefde ook de eerste schifting. Daarna werden hij en Daley Blind op de stand-bylijst geplaatst. Blind mocht door de blessure van Matthijs de Ligt wel weer aansluiten bij het Nederlands elftal. Dat zat er voor Reijnders niet in.

Feyenoord-doelman vertrekt