Van Hooijdonk snapt niets van keuze Ajax voor Steijn: "Dat moet pure paniek zijn geweest"

Pierre van Hooijdonk is woensdagavond analist bij de wedstrijd van het Nederlands elftal en heeft voorafgaand aan het treffen met Kroatië in de halve finale van de Nations League gereageerd op het aanstellen van Maurice Steijn als trainer van Ajax. "Ik heb al vaker mijn mening over Steijn gegeven, dat is nu niet anders", begint de oud-voetballer. 

Dat de twee elkaar niet zo goed liggen is al langer bekend. Steijn zou in zijn periode als trainer van NAC niet goed door een deur hebben gekund met Sydney van Hooijdonk, de zoon van Pierre. In maart zat Steijn bij Veronica Offside en op de vraag of hij Pierre een lul vindt, antwoordde hij volmondig met 'Ja. Pierre is altijd super racuneus richting mij, omdat ik zijn zoontje niet altijd opstelde.'

Van Hooijdonk snapt de keuze van Ajax niet. "Met Steijn haal je een trainer binnen die niet bekendstaat als een trainer die van heel aanvallend voetbal houdt. Ik denk dat het de pure paniek is in Amsterdam die ervoor gezorgd heeft dat men voor Steijn gaat. Ajax-supporters wilden allemaal Peter Bosz, men vond dat een logische keuze. Ik ben heel benieuwd wat de reden is geweest dat Ajax niet voor Peter Bosz is gegaan."

Bekijk hier naar de beelden eerder dit jaar van Steijn over Van Hooijdonk:

Feyenoord-doelman vertrekt