René van der Gijp verruilt Veronica Inside voor Studio Voetbal

René van der Gijp gaat vanaf de tweede seizoenshelft van de Eredivisie aan de slag bij Studio Voetbal. De populaire analist verruilt Veronica Inside voor het praatprogramma op de publieke omroep, omdat hij toe is aan een nieuwe uitdaging.

Van der Gijp is sinds ongeveer tien jaar een vaste verschijning aan tafel bij het Veronica Inside (voorheen Voetbal Inside) en de oud-international liet zich regelmatig kritisch uit over Studio Voetbal. Nu is het moment daar om de overstap te maken. “Je kunt wel altijd vanaf de zijlijn roepen dat dingen slecht zijn, maar op een zeker moment moet je dan ook zelf laten zien hoe het wel moet. Na al die jaren met Wilfred en Johan aan tafel, vind ik het nu tijd voor iets anders. Ik kijk vooral enorm uit naar het analyseren met Arno Vermeulen en Pierre van Hooijdonk”, aldus Van der Gijp tegenover de NOS.

'Donderslag bij heldere hemel'

Wilfred Genee en Johan Derksen zijn absoluut niet blij met het nieuws dat hun collega overstapt naar de concurrent. “Het komt als donderslag bij heldere hemel. Wij komen nu plotseling met een lege plek aan tafel te zitten, en we hebben al zo’n moeite met het vinden van tafelgasten in het programma. Dit hebben we nooit aan zien komen”, laat Genee weten op de website van Veronica Inside. Wie de plek van Van der Gijp gaat innemen, is nog niet bekend.

Oké, we zullen het eerlijk toegeven: dit is een ‘glazen bol voorspelling’ voor wat er zou kunnen gebeuren in voetbaljaar 2019, dit bericht berust dus niet op de waarheid. Tenminste, nog niet ;-) Maar trapte jij er wel in? Deel het berichtje dan zeker even met je vrienden. Leuk toch.

In werkelijkheid heeft Van der Gijp niet zo’n hoge pet op van Vermeulen:

En hij vindt Studio Voetbal niet bepaald origineel:

Feyenoord-doelman vertrekt