'Erik ten Hag laat oog vallen op landgenoot'

Manchester United ziet in Joshua Zirkzee een serieuze optie om volgend seizoen de spitspositie in te laten vullen. De spits, die een paar dagen geleden nog werd opgeroepen voor Oranje, speelt nu nog voor Bologna. Ondertussen geniet hij veel interesse van grote clubs, waaronder AC Milan en diverse clubs uit de Premier League.

'Engelse interesse in diensten van Joshua Zirkzee'

Volgens David Ornstein van The Athletic is Manchester United erg geïnteresseerd in de spits van Oranje. De ploeg van Erik ten Hag heeft een slecht seizoen achter de rug. Manchester United heeft nog geen contact hebben opgenomen met zijn Italiaanse werkgever, maar volgens de berichtgeving lijkt dat slechts een kwestie van tijd.

Zirkzee heeft een prijskaartje van veertig miljoen euro. De spits heeft een contractuele afkoopsom bij Bologna. Door het goede seizoen dat de Nederlander achter de rug heeft, is hij erg gewild. Wanneer de spits ervoor kiest om naar Manchester United te vertrekken, wordt hij de derde Nederlander onder Ten Hag naast Tyrell Malacia en Donny van de Beek.

Wat zijn de statistieken van de Nederlandse spits in de Serie A?

De spits van Bologna heeft dit seizoen 37 wedstrijden gespeeld en wist daarin twaalf keer te scoren en zeven assists af te leveren. Dit seizoen wist Zirkzee door te breken, nadat hij het bij Bayern München vooral moest doen met af en toe een invalbeurt. Op dit moment bereidt de spits zich voor op de tweede wedstrijd van het EK tegen Frankrijk.

Feyenoord-doelman vertrekt