Roger Schmidt sluit andere formatie niet uit voor komend seizoen

Nu het seizoen ten einde is en bekend is wanneer PSV de eerste wedstrijd gaat spelen, blikt hoofdtrainer Roger Schmidt vooruit. In gesprek met Voetbal International heeft hij het over eventuele transfers en volgend seizoen.

De Duitse hoofdtrainer laat blijken zeer gecharmeerd te zijn van Chelsea-huurling Marco van Ginkel: "Hij is ambitieus, een echte teamspeler en hij heeft ervaring. Los van zijn voetballende vermogen is hij een echte liefhebber, die er alles aan doet om het team te laten functioneren", vertelt hij tegenover Voetbal International. De Nederlandse middenvelder heeft een aflopend contract bij Chelsea en is daarom transfervrij. 

PSV, volgend seizoen

Schmidt kijkt ook al naar zijn selectie en speelwijze voor volgend seizoen. In het afgelopen jaar traden de Eindhovenaren op in een 4-2-2-2 formatie, maar het kan wel eens veranderen. Schmidt denkt aan een 4-2-3-1 formatie, maar dat gaat hij de komende weken analyseren en bekijken. Dit is ook afhankelijk van de spelers waarover hij beschikt: "We moeten frisse en nieuwe toppers hebben. Op het middenveld hebben wij bijvoorbeeld meer voetbal nodig, spelers die onze spitsen in stelling kunnen brengen, de beslissende pass kunnen geven en zelf ook een goal kunnen maken", zegt de Duitser.

De kans is aanwezig dat met de komst van Marco van Ginkel een formatiewijziging gepaard gaat. Hij is transfervrij en lijkt het goed naar zijn zin te hebben in Eindhoven. Afgelopen seizoen speelde hij elf wedstrijden in de hoofdmacht van PSV. Nadat Drommel werd gekocht, is nu ook de tweede aanwinst binnen. De 29-jarige André Ramalho kwam voor 2,5 miljoen euro over van Red Bull Salzburg. Ramalho is de 23ste Braziliaanse speler in dienst van PSV.

Eerste training PSV richting nieuwe seizoen is 25 juni 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers