Kökçü over ingetrokken OneLove-actie KNVB: "Achter je eigen actie staan"

Orkun Kökçü heeft zijn mening geven over het besluit van de KNVB en Virgil van Dijk om tijdens het WK in Qatar niet de OneLove-aanvoerdersband te dragen. De middenvelder van Feyenoord vindt dat Oranje achter de actie had moeten blijven staan.

"Ik wil niemand zwart maken. Maar als je echt voor een actie staat, moet je koste wat het kost ook daarachter staan", zegt Kökçü in gesprek met ESPN. "Net zoals ik dat heb proberen te doen. Ik wist dat er van alles over me heen zou komen, maar het moet niet alleen bij woorden blijven, vind ik".

"Toen ik het hoorde dat ze hem niet zouden dragen dacht ik wel: wat gaat er nu gebeuren. Gaat er weer commotie ontstaan", gaat de aanvoerder van Feyenoord verder. "Maar dat bleef uit. En dat begrijp ik uiteindelijk ook".

In oktober weigerde Kökçü diezelfde OneLove-band te dragen vanwege zijn geloofsovertuiging. Dat zorgde voor veel ophef. "Ik blijf dicht bij mijn religie. Dat heb ik toen ook gedaan", blikt hij terug op de commotie. "Uiteindelijk als je die wedstrijd ook nog wint en je scoort en je geeft een assist, dan denk je bij jezelf dat het een goede keuze moet zijn. Maar ik begrijp ook wel aan de ene kant de reacties van buitenaf. Het was puur persoonlijk".

"Ik ben daar ook weer goed uitgekomen. Ik heb mijn voeten kunnen laten spreken. Ik heb geen moment gehad van: Wat heb ik nou weer gedaan? Het was echt iets persoonlijks voor mij. Ik heb me niet druk gemaakt om al die commotie en chaos. Dus spijt heb ik er niet van. Maar het heeft wel een en ander doen opwaaien", aldus Kökçü.

Feyenoord-doelman vertrekt