Feyenoord treft FK Partizan; een ploeg met indrukwekkende statistieken

Feyenoord is in de UEFA Conference League gekoppeld aan Servische koploper FK Partizan. De ploeg uit Belgrado is een ploeg die nauwelijks verliest in de nationale competitie en kent een aantal indrukwekkende statistieken. Waar de Rotterdammers slechts één punt pakte, wisten de Serviërs met 0-1 te winnen.

Vlak nadat bekend werd tegen wie Feyenoord het op moest gaan nemen, stak Slot zijn loftrompet over de Servische opponent. "Je gaat snel de ranglijst bekijken en dan zie je dat we voor de verandering weer een ploeg treffen die in competitieverband nog niet heeft verloren. Ze hebben maar twee keer gelijkgespeeld, de andere wedstrijden wonnen ze. Met Slavia Praag hadden we dat eerder ook al".

Echter hield die statistiek niet lang stand, want in datzelfde weekend verloor FK Partizan met 0-2 op bezoek bij Rode Ster Belgrado. Partizan Belgrado heeft na 26 gespeelde wedstrijden een gemiddelde van 2,73 punten per wedstrijd. Er is geen koploper uit de top tien beste Europese competitie die beter presteert. Feyenoord treft de Servische ploeg pas op 17 maart in De Kuip, eerst moeten de Rotterdammers op bezoek bij FK Partizan.

Bron: Voetbal International

Feyenoord-doelman vertrekt