Waar zijn de kampioenen van Feyenoord uit 2017 nu?

Het is alweer een tijdje geleden dat Feyenoord zich voor de laatste keer kroonde tot kampioen van de Eredivisie. In mei van dit jaar is het precies vijf jaar geleden dat de Rotterdammers met 3-1 wonnen van Heracles en zich de beste van Nederland mochten noemen. Een goed moment om eens te kijken naar de belangrijkste pionnen van het elftal van toen... Waar spelen ze nu?

(TEKST GAAT VERDER ONDER FOTO)

Brad Jones

De huidige keeper van Perth Glory was voor Feyenoord één van de belangrijkste spelers van het seizoen. Met zeventien clean sheets was Jones de keeper die het vaakst de nul hield tijdens de Eredivisie-campagne van 2016/2017. De Australiër keepte 32 van de 34 wedstrijden in het seizoen. Bij de twee niet gespeelde duels stonden Vermeer en Hansson onder de lat.

Eric Botteghin

De Braziliaanse verdediger Eric Botteghin was niet alleen verdedigend belangrijk voor Feyenoord maar ook aanvallend. De Braziliaan scoorde vier keer tijdens het seizoen, waaronder de belangrijke 0-1 tegen PSV in de 81e minuut. Botteghin speelde tot 2021 nog bij Feyenoord, maar inmiddels speelt de nummer 33 bij het Italiaanse Ascoli in de Serie B.

(TEKST GAAT VERDER ONDER VIDEO)

Karim El Ahmadi

Uitgeroepen tot speler van het seizoen 2016/2017. Karim El Ahmadi was de regisseur van de kampioensploeg. El Ahmadi speelde 30 duels en de middenvelder scoorde vijf keer. Voor Feyenoord was de Marokkaanse controleur onmisbaar tijdens het seizoen. In 2014 keerde de middenvelder terug in de havenstad waar hij van 2008 tot 2011 ook al speelde. In 2018 vertrok El Ahmadi naar Saoedi-Arabië om voor Al-Ittihad te spelen. Afgelopen winter besloot El Ahmadi zijn schoenen aan de wilgen te hangen.

Dirk Kuyt

In 2017 mocht Dirk Kuyt zich eindelijk kampioen van Nederland noemen. De toen 37-jarige Katwijker scoorde in het gehele seizoen twaalf keer. Maar die twaalf goals zijn niet alleen de reden dat de oud-international in het lijstje staat. Op de laatste speeldag produceerde Kuyt namelijk een hattrick waardoor Feyenoord met 3-1 won van Heracles en zich kroonde tot de nummer één van de Eredivisie. Ook scoorde Kuyt de late 1-1 tegen Ajax. Deze goal bleek uiteindelijk erg belangrijk, omdat de Amsterdammers maar één punt achter Feyenoord eindigden. Na het seizoen 2016/2017 besloot Kuyt een punt achter zijn voetbalcarriére te zetten. Inmiddels is de oud-speler analist nadat zijn contract als trainer bij Feyenoord O19 een jaar geleden in goed overleg werd beëindigd.

(TEKST GAAT VERDER ONDER VIDEO)

Nicolai Jørgensen

Topscorer van de Eredivisie met 21 doelpunten en ook nog eens elf assists... Jørgensen beleefde echt een geweldig eerste seizoen bij Feyenoord. De Deense spits was onmisbaar voor de Rotterdammers. De spits scoorde een kwart van alle goals die Feyenoord had gemaakt in het kampioensjaar. Jørgensen kwam in 2016 via FC Kopenhagen in de havenstad voor 3.5 miljoen euro. Na het succesvolle seizoen ging het bergafwaarts voor de spits. Door vele blessures kon de Deen zijn goede vorm niet meer terugvinden bij Feyenoord. Inmiddels is de aanvaller terug bij FC Kopenhagen na een teleurstellend half jaar bij het Turkse Kasimpasa.

(TEKST GAAT VERDER ONDER VIDEO)

Verdere belangrijke spelers waren onder anderen Toornstra (Feyenoord), Elia (ADO Den Haag), Berghuis (Ajax), Vilhena (Espanyol), Van der Heijden (clubloos) en Karsdorp (AS Roma).

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Lijstjes’

De tien grootste culthelden van Feyenoord

10 Duurste binnenlandse transfers

Top25 meest bekende voetbalvaders en zonen in Nederland

Deze elf voetballers gingen de politiek in

Wat als FC Utrecht zijn spelers niet had verkocht?

Is het huidige Feyenoord beter dan de ploeg die in 2012 de voorronde van de Champions League haalde?

Wat als SC Heerenveen niemand had hoeven verkopen?

Dit elftal van Sparta zou hoge ogen gooien in de Eredivisie

Dit is waarom Erik ten Hag en Manchester United de perfecte match zijn

Is het huidige PSV beter dan de ploeg die in 2018 landskampioen werd?

Is dit het beste Willem II van de afgelopen 50 jaar?