Turkse media prijzen Tadic en Szymański de hemel in na monsterzege Fenerbahce

Fenerbahce SK heeft woensdagavond met grote cijfers gewonnen van het Moldavische Zimbru Chisinau in de voorronde Conference League. De Turkse topclub won met 5-0 en Dusan Tadic en Sebastian Szymański, die allebei in de basis begonnen, worden na afloop overspoeld met complimenten.

Tadic gaf een assist en Szymanski kwam zelfs tot scoren, maar het is vooral de ex-Ajacied die de complimenten krijgt. Het Turkse Hurriyet vond hem opvallend hongerig ogen: "Tadic was het symbool van de ploeg, die een speciale vermelding verdient. In de eerste tien minuten gaf hij een voorzet vanaf links en een voorzet vanaf rechts om het spel te versnellen. Hij zette zijn honger de hele wedstrijd voort met gevaarlijke acties.'

The Daily Sabah sluit zich daar bij aan: "De transfer van Tadic naar Fenerbahçe was een schot in de roos. Fenerbahçe voelde het gebrek aan leiderschap op het veld tijdens de periode onder Jorge Jesus. Tadic maakt dit seizoen het verschil. Hij heeft een zeer hoge spelintelligentie, een uitstekende passkwaliteit en zijn linkervoet gebruikt hij als een racket. Tadic wordt de veldheer van Fenerbahçe."

Ook Sebastian Szymanski wordt door Turkse media kort in het zonnetje gezet: "Sebastian Szymanski liet duidelijk zien waarom hij is gehaald. Misschien is het nog te vroeg, maar we kijken dit jaar naar een ander Fenerbahçe. Dat is heel duidelijk," schrijft Haber Turk.

Goal Szymanski

Assist Tadic op wereldgoal Kadioglu

Feyenoord-doelman vertrekt