FC Utrecht knikkert AZ uit de beker na knotsgekke verlening

FC Utrecht gaat ten koste van AZ door naar de kwartfinales van de KNVB Beker. In Alkmaar waren de bezoekers na verlening met 1-2 te sterk. En die verlening, dat was een knotsgekke. Het begon eigenlijk al vlak voor het eindsignaal, toen AZ nog een discutabele strafschop kreeg toegekend en zo met 1-1 nog mocht verlengen. Desondanks moest het de meerdere erkennen in Utrecht.

In de 93e minuut was het Naoki Maeda die zijn ploeg weer op een voorsprong zette, 1-2. Zo moest AZ wederom op jacht naar de gelijkmaker. Dat deed het, zonder succes. Desondanks de vele corner, waar het het gehele seizoen al moeite mee heeft om die te benutten, lukte het maar niet om een doelpunt te maken. Dit tot de zichtbare frustratie van de AZ-supporters achter het Utrecht-doel.

Wedstrijd tijdelijk gestaakt

De frustratie bij de harde kern van AZ werd als maar groter en bereikte zelfs het kookpunt toen Utrecht-doelman Vasilios Barkas tijd begon te rekken. De doelman kreeg van alles naar zijn hoofd gesmeten, van aanstekers tot blikjes frisdrank. Genoeg reden voor Jochem Kamphuis en zijn team om de wedstrijd tijdelijk stil te leggen.