Veel onzekerheden voor Advocaat aan vooravond duel met Frankrijk

Veel onzekerheden voor Advocaat aan vooravond duel met Frankrijk

Robin van Persie is fit genoeg om donderdagavond in actie te komen tijdens de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk. Dat zegt Oranje-bondscoach Dick Advocaat tijdens de afsluitende persconferentie voor Frankrijk - Nederland.

Van Persie liep vorige week een schouderblessure op, maar is op tijd hersteld. Advocaat wilde woensdagmiddag tijdens de persconferentie in Parijs niet zeggen of de 34-jarige aanvaller aan de aftrap zal staan en of hij 90 minuten kan spelen. "Als je bij de selectie zit, kun je spelen", aldus de bondscoach, die ook niet zeker weet of Arjen Robben en Wesley Sneijder volledig inzetbaar zijn. "Dat Van Persie ook gaat spelen, ga ik niet zeggen. Dat weten de spelers ook nog niet, want dat maak ik donderdag pas bekend."

De kans is klein dat Kenny Tete donderdagavond in actie komt. De rechtsback van Olympique Lyon heeft last van zijn knie, maar trainde donderdag weer voor het eerst mee na drie dagen afwezigheid. "Ik weet niet of het verstandig is om die te laten beginnen of te laten spelen", zegt Advocaat, die in de aanloop naar de interland tegen Frankrijk niet veel vertrouwen lijkt te hebben geput uit de trainingspartij. "De partijvormen gisteren gingen niet geweldig, als ik eerlijk ben. Ik hoop het morgen een stuk beter te zien."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers