KNVB over schandaal: "Als de beschuldigingen waar blijken te zijn, is het zuur voor de fans"

KNVB over schandaal: "Als de beschuldigingen waar blijken te zijn, is het zuur voor de fans"

Vanochtend kwam het nieuws naar buiten over het schandaal rondom bestuurders van Supportersclub Oranke (SCO). De supporterclub zou jarenlang geld van supporters in eigen zakken hebben gestoken. De KNVB heeft inmiddels gereageerd en aangegeven dat het nergens van weet en kondigt aan dat het om de tafel zal gaan met de betrokken bestuurders. 

"Als de beschuldigingen waar blijken te zijn, is het zuur voor de gedupeerde supporters", laat een woordvoerder vanuit Zeist weten tegenover de NOS. De voetbalbond beweert dat het regelmatig overlegt met de SCO, maar dat beide partijen een 'puur zakelijke relatie' hebben en dat het slechts een beperkt inzicht heeft in de financiële handel en wandel van de supportersvereniging heeft. "Wellicht is dat, schijnt het nu, te beperkt geweest."

Diverse bestuursleden hebben volgens onderzoek van Follow The Money privé geprofiteerd van het lidmaatschapsgeld van Oranje-fans. De penningmeester van de SCO zou maandelijks zelfs 10.000 euro achterover hebben gedrukt en daarvan feestjes en etentjes hebben gefinancierd. De totale 'schade' bedraagt naar verluidt meerdere tonnen.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers