'Bestuursleden Supportersclub Oranje staken tonnen aan lidmaatschapsgeld in eigen zak'

'Bestuursleden Supportersclub Oranje staken tonnen aan lidmaatschapsgeld in eigen zak'

Bestuursleden van de Supportersclub Oranje hebben voor tonnen gefraudeerd met lidmaatschapsgeld. De heren zeiden de belangen van het Oranjelegioen te vertegenwoordigen, maar staken veel geld van de zo'n 35.000 leden in eigen zak. Dat meldt Follow The Money.

De penningmeester zou maandelijks tienduizend euro opgestreken hebben, blijkt uit de documenten in het bezit van FMT. Hij financierde onder andere in 2015 een feestje van zijn eigen bedrijf met het geld van de supportersclub en gebruikte het geld voor de inrichting van een hotel-restaurant. De leden haalden het geld uit kassen en financierden er zakelijke en privé-activiteiten mee. De fraude is gepleegd in een periode van vier jaar. Er werden onder meer 'licentie- en representatiekosten' in rekening gebracht. De bestuursleden verbleven naar verluidt in hotels in landen waar Nederland op dat moment helemaal niet speelde.

De advocaten van de bestuurders laten weten dat er van fraude geen sprake is, omdat het geld zou zijn gebruikt voor onder meer representatieve doeleinden. De supportersclub heeft zo'n 35.000 leden, waardoor er jaarlijks zo'n miljoen euro binnenkomt.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers