"Bijlow is nooit fit, daar ben je als bondscoach ook een keer klaar mee"

Robert Maaskant is van mening dat Bart Verbruggen de vaste doelman van Oranje moet worden. Volgens de oud-trainer van onder meer NAC Breda is Justin Bijlow te vaak geblesseerd om eerste doelman te worden, ondanks dat hij de potentie bij de Rotterdammer wel ziet.

"Ik denk dat Bart Verbruggen de komende tien jaar de keeper van het Nederlands elftal is. Bijlow is nooit fit. Ik denk dat een bondscoach daar ook een keer klaar mee is", zegt Maaskant in gesprek met FC Rijnmond. "Bijlow is al zo veel geblesseerd geweest. Ik weet wel; ik mag dit niet zeggen in Rotterdam."

Wanneer Maaskant de vraag krijgt of hij Bijlow wanneer hij fit is wel zou opstellen, weet hij niet zeker. "Nou, dat vraag ik mij af", aldus de analist van onder meer ESPN. "Ik denk dat een jongen die 21 is en in de Premier League speelt heel snel heel veel beter wordt." Hiermee doelt de analist uiteraard op Bart Verbruggen.

Dennis Kranenburg, Feyenoord-watcher namens RTV Rijnmond, is het daar niet mee eens. "Ik denk als Bijlow fit is, en hij blijft langere tijd fit, dan is Bijlow de komende jaren gewoon de nummer één van het Nederlands elftal.