FC Twente neemt geen supporters mee naar Conference League-return tegen Hammarby IF

FC Twente reist zonder supporters af naar Stockholm voor de returnwedstrijd tegen Hammarby IF in de tweede voorronde van de Conference League van aanstaande donderdag. Dat laten de Tukkers maandag via de officiële kanalen weten.

Na afloop van het heenduel in De Grolsch Veste van vorige week donderdag ging het helemaal mis. Op de hoofdtribune werden 200 supporters van Hammarby IF aangevallen door hooligans van FC Twente. Vervolgens ontvluchtten Hammarby-fans het uitvak, waarna er ook rondom het stadion rellen uitbraken. De club uit Enschede liet zaterdag na overleg weten dat supporters konden afreizen naar Stockholm, maar komt daar nu alsnog op terug.

"We hebben het besluit genomen om voor de uitwedstrijd van donderdag tegen Hammarby IF geen kaarten voor het uitvak en sponsorkaarten uit te geven", laat algemeen directeur Paul van der Kraan in een verklaring op de clubsite weten. "We hebben het bericht van zaterdag moeten heroverwegen, omdat er nieuwe informatie is binnengekomen over de veiligheidssituatie van onze supporters die naar Stockholm zouden afreizen. Deze informatie in combinatie met de ongeregeldheden van afgelopen donderdag binnen en buiten het stadion hebben voor dit nieuwe inzicht gezorgd".

Van der Kraan noemt het een 'moeilijke en zware beslissing', maar vindt ook dat FC Twente haar verantwoordelijkheid moet nemen. De club reist met een minimale afvaardiging af naar de Zweedse hoofdstad. Van der Kraan kiest ervoor om in Nederland te blijven.

Feyenoord-doelman vertrekt