Blind wees Champions League-club af en koos voor avontuur in Spanje: ‘Lang getwijfeld’

Daley Blind vertrok afgelopen zomer transfervrij naar Girona FC. De Spaanse club staat momenteel op de tweede plek in de La Liga en gooit hoge ogen. Blind is een vaste waarde in het team en heeft het goed naar zijn zin, zo laat hij weten in gesprek met Eleven Belgium

De routinier had na zijn vertrek bij Ajax ook bij Antwerp FC kunnen tekenen. Zo zaten Marc Overmars en Mark van Bommel achter Blind aan. Ook na zijn vertrek bij Bayern München deed de Belgische club een poging. “Ik heb zeker wel contact gehad met Van Bommel en Overmars, maar dat was eigenlijk ook al van een periode daarvoor”, vertelt de verdediger. 

 “Ik heb eigenlijk altijd wel heel veel vertrouwen gevoeld van Van Bommel en ook van Overmars uiteraard, maar die kende ik al langer. Dat deed me ontzettend goed", laat Blind weten. "Ik heb écht lang getwijfeld om ook die stap eventueel te maken, ook al voor Bayern München. Maar uiteindelijk kies ik toch voor een andere fase van het leven, met name de keuze voor het Spaanse voetbal. Daar was eigenlijk de keuze meer op gebaseerd. Maar ik had een heel goed gevoel bij Van Bommel en Overmars.”