Dit waren de vijf smaakmakers in de KNVB Beker dit seizoen!

De KNVB Beker bereikt aankomende zondag het hoogtepunt. Ajax en PSV staan dan tegenover elkaar in De Kuip om te beslissen wie de bekerwinst op zijn naam mag schrijven. Het was in ieder geval weer een bekertoernooi om je vingers bij af te likken. Voetbalflitsen zet de vijf smaakmakers van het toernooi op een rijtje!

Vince Gino Dekker (Spakenburg)

Hij speelde in de jeugd van Ajax, maar was dit seizoen één van de helden van Spakenburg. Vince Gino Dekker gaf vier assists en had daarmee een groot aandeel in de halve finale die de amateurs bereikten. In de halve finale was PSV echter met 1-2 te sterk op sportpark De Westmaat. Desondanks blijft het sprookje van Spakenburg er eentje voor de geschiedenisboeken.

Xavi Simons (PSV)

Xavi Simons hoopt zondag met PSV zijn tweede prijs van dit seizoen te gaan pakken. Net als eerder dit seizoen is Ajax, toen in de Johan Cruyff Schaal, de tegenstander. Toen werd het een waar spektakelstuk (3-5) en scoorde Simons één keer. Afgelopen weekend scoorde hij ook in de competitie tegen Ajax (3-0). Lukt het hem zondag nog een keer? 

Scoort Xavi Simons ook in de bekerfinale tegen Ajax? (3.35)

Santiago Giménez (Feyenoord)

Feyenoord haalde dan wel niet de finale, maar de cijfers van Santiago Giménez zijn wel erg sterk. De Mexicaanse spits kwam in totaal 260 minuten in actie, verdeeld over vier duels, en scoorde daarin drie keer. Hier zat de winnende uit tegen SC Heerenveen bij en de gelijkmaker in de eigen Kuip tegen Ajax. 

Mohammed Kudus (Ajax)

Hij scoorde maar één keer dit bekertoernooi, maar dat wel een hele belangrijke. Mohammed Kudus bezorgde Ajax de winnende treffer in de Grolsch Veste tegen FC Twente. Ook gaf de Ghanese smaakmaker van de Amsterdammers één assist. Tegen Feyenoord deed hij iets meer dan een uur mee, maar moest hij geblesseerd het veld verlaten. Staat hij er zondag wel weer?

Scoort Mohammed Kudus ook tegen PSV (2.85)

Floris van der Linden (Spakenburg)

Als je aan dit bekertoernooi denkt, dan denk je aan Floris van der Linden. De spits en tevens aanvoerder van Spakenburg werd het gezicht van het sprookje van de amateurclub. In totaal speelde hij zes duels in de KNVB Beker dit seizoen en daarin was hij vijf keer trefzeker (eentje daarvan was in de 2e voorronde van dit bekertoernooi). Dit deed hij bijvoorbeeld in de stunts tegen FC Groningen (2-3) en FC Utrecht (1-4). Ook scoorde hij in de penaltyreeks tegen Katwijk. 

Ajax en PSV zijn nu de twee overgebleven teams in de KNVB Beker. Zondag om 18.00 uur nemen de teams het tegen elkaar op in De Kuip. De winnaar ontvangt niet alleen de beker, maar ook een plek in de voorronde van de Europa League. Vooral voor Ajax lijkt dat nu een 'must', want dan is het zeker van deelname aan de voorronde van de Europa League, terwijl dat via de competitie nog geen uitgemaakte zaak is.