Spelerspaspoort Milan Skriniar (profiel)

Dit is het spelersprofiel van Milan Skriniar (Ziar nad Hronom, 11 februari 1995).

Skriniar begon zijn carrière negen jaar geleden bij de Slowaakse profclub Zilina. De verdediger werd in 2013 een half jaar verhuurd aan FC ViOn Zlaté Moravce. 

Clubcarrière

Skriniar vertrok in 2016 op 20-jarige leeftijd naar Sampdoria. In zijn eerste half jaar in Italië speelde hij drie wedstrijden. In het seizoen 2016/17 speelde hij bijna alles voor de club uit Genoa. De verdediger kwam tot 35 wedstrijden in de Serie A en maakte zo'n goede indruk dat hij een transfer naar Internazionale verdiende.

In Milaan groeide de jonge verdediger direct uit tot een vaste basiskracht. Na vier seizoenen bij Inter heeft de 26-jarige Slowaak al 167 wedstrijden in de benen. 

Clubcarrière Milan Skriniar (TEKST GAAT VERDER ONDER DE FOTO)

Nationale elftal

Skriniar debuteerde in 2016 voor het nationale elftal van Slowakije, tijdens een wedstrijd tegen Georgië. Inmiddels is de verdediger uitgegroeid tot een vaste kracht en ook een van de belangrijkste spelers van het team. Op 27 maart 2021 maakte hij in het WK-kwalificatieduel tegen Malta (2-2) zijn eerste doelpunt.

Op het EK van 2020 scoorde hij in de eerste poulewedstrijd tegen Polen (1-2) het winnende doelpunt. Het was pas het derde EK waar Slowakije aan mee mocht doen. 

Het doelpunt van Skriniar tegen Polen op EURO 2020. (TEKST GAAT VERDER ONDER DE VIDEO)

Marktwaarde-ontwikkeling

De marktwaarde van Skriniar is in de afgelopen jaren astronomisch gestegen. Inmiddels heeft hij een geschatte waarde van 60 miljoen euro. Toen hij in 2016 de overstap maakte van Sampdoria naar Internazionale was zijn geschatte waarde nog 15 miljoen euro.

Marktwaarde-ontwikkeling van Milan Skriniar

Feyenoord-doelman vertrekt