Hoger beroep Rai Vloet ingetrokken: 2,5 jaar celstraf is definitief

Rai Vloet heeft besloten zijn hoger beroep in de zaak rond een dodelijk verkeersongeluk in te trekken. Ook het Openbaar Ministerie (OM) heeft bevestigd dat het geen hoger beroep meer instelt, waardoor zijn celstraf van 2,5 jaar onherroepelijk is geworden.

Voor wat krijgt Rai Vloet een celstraf?

In april 2023 werd Vloet veroordeeld voor een dodelijk ongeluk dat plaatsvond in november 2021, waarbij de vierjarige Gio Roos om het leven kwam. Rai Vloet reed destijds onder invloed van alcohol en met hoge snelheid over de snelweg. De rechter legde hem een straf op van 2,5 jaar cel en een rijontzegging van vier jaar.

Is Rai Vloet nog actief als voetballer? 

Met de intrekking van het hoger beroep, zowel door Vloet als het OM, komt er een einde aan het juridische proces. Vloet zal binnenkort worden opgeroepen om zijn straf uit te zitten. De oud-voetballer van Heracles vertrok in maart 2022 transfervrij naar FC Astana in Kazachstan en maakte een half jaar later de overstap naar het Russische Oeral, dat afgelopen zomer zijn contract niet verlengde en sindsdien niet meer actief is in de voetballerij. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers