De Mos ziet kansen: "Van Feyenoord verwacht ik in Europa het meest"

Aad de Mos heeft zijn licht laten schijnen op de kansen van Feyenoord in de groepsfase van de UEFA Champions League. De ploeg van Arne Slot is gekoppeld aan Atletico Madrid, SS Lazio en Celtic en daarom denkt de analist dat de Rotterdammers een hele goede kans maken.

Dat laat hij weten in gesprek met Voetbal International. Volgens De Mos is de stadionclub op Europese avonden tot hele bijzondere dingen in staat. "Feyenoord kan tegen iedereen stunten. In alle thuiswedstrijden zijn ze in staat om te winnen. Celtic zal kinderachtig spelen, aanvallend. Al hebben ze wel een geslepen coach in Brendan Rodgers, maar het valt in de categorie Rangers. Daar moet Feyenoord twee keer van winnen", zegt hij over de ogenschijnlijk zwakste broeder uit groep E.

Ook Atletico Madrid en SS Lazio zullen niet bulken van het zelfvertrouwen in aanloop naar de uitwedstrijd, zo voorspelt de oud-voetbaltrainer. "Simeone en Sarri zijn bang voor De Kuip; die zullen de gedachte hebben om niet te verliezen daar. Die gaan op de counter loeren en proberen via een handigheidje een wedstrijd te winnen." De Rotterdammers hebben daarom een grote kans om te overwinteren in de groep. "Ik denk dat ze verrassend goed voor de dag gaan komen in de Champions League", aldus De Mos.

"Feyenoord schakelt Lazio of Atlético uit en pakt de tweede plaats. De ervaring van de Europa en Conference League gaan ze verzilveren. Van Feyenoord verwacht ik in Europa het meest, daarna PSV, AZ en van Ajax het minst. Feyenoord moet ook in de Champions League zijn eigen spel spelen. Je moet niet met een extra verdediger gaan spelen of iets dergelijks", adviseert hij Slot.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers