Richairo Zivkovic kan terugkeren in de Eredivisie: twee clubs geïnteresseerd

Richairo Zivkovic kan terugkeren in de Eredivisie. PEC Zwolle en SC Heerenveen zouden geïnteresseerd zijn in de transfervrije spits.

Zivkovic is sinds zijn vertrek bij het Chinese Changchun Yatai transfervrij. De 24-jarige spits heeft naast PEC Zwolle en SC Heerenveen ook gesproken met clubs uit het buitenland, waaronder Rode Ster Belgrado. Binnen enkele dagen zal hij besluiten bij welke club hij aan de slag gaat.

Heerenveen zoekt een stand-in voor Henk Veerman en had ook Kaj Sierhuis op het lijstje staan. Door die naam is inmiddels een streep gezet. PEC Zwolle heeft met de gehuurde Slobodan Tedic ook maar één spits in huis en is druk op zoek naar versterkingen voor de voorhoede. 

De 24-jarige Zivkovic stond ooit te boek als een groot talent. De spits maakte op jonge leeftijd indruk bij FC Groningen en verdiende daarmee een transfer naar Ajax. In Amsterdam kon hij het in het eerste elftal nooit waarmaken, waarna hij verhuurd werd aan FC Utrecht en Willem II. Via Oostende, Sheffield United, Guangzhou Evergrande en Chanchun Yatai is de voormalig jeugdinternational nu dus transfervrij.