Pechvogel Chelsea opnieuw weken aan de kant, Dumfries genoemd als vervanger

Bij de hervatting van de Premier League heeft Chelsea dinsdig een vrij eenvoudige zege geboekt op Bournemouth, 2-0. Een grote tegenvaller was het uitvallen van Reece James. Na weken afwezigheid maakte de rechtsback weer zijn rentree, maar hij moest zich binnen het uur laten vervangen met (alweer) een blessure. 

De Engelse topclub gaf woensdag een update over de blessure van de international. 'Hij zal er ongeveer een maand uitliggen. Er zijn vandaag testen uitgevoerd bij James en er is vastgesteld dat hij een knieblessure heeft opgelopen', valt er te lezen op de site. 

In oktober liep de verdediger ook al een knieblessure op in het Champions League-duel met AC Milan. James moest hierdoor het WK in Qatar aan zich voorbij laten gaan. De nieuwe blessure van de Engelsman is een behoorlijke aderlating voor Chelsea. De club uit Londen bezet momenteel de achtste plaats en heeft een flinke achterstand op stadgenoot én koploper Arsenal.

Met wedstrijden tegen onder andere Manchester City (Premier League en FA Cup) en Liverpool in het verschiet kan het zomaar zijn dat Chelsea zich in de aankomende transferperiode gaat versterken met een nieuwe rechtsback. Denzel Dumfries wordt hierbij veelvuldig genoemd door de Engelse media. De Nederlandse back zou ook in de belangstelling staan van andere grootmachten in Europa. 

Feyenoord-doelman vertrekt