OPVALLEND! Een bijzondere suggestie voor plek in Oranje náást Frenkie de Jong!

Ruud Gullit liet bij Rondo van Ziggo Sport weten graag Jerdy Schouten naast Frenkie de Jong te zien bij Oranje. Ook gaan er geluiden op dat Mats Wieffer de kans moet krijgen in het Nederlands Elftal. Dan zijn er nog namen als Ryan Gravenberch, Kenneth Taylor, Marten de Roon, Georginio Wijnaldum en nog talloze anderen. Süleyman Öztürk, volger buitenlandse competities van Voetbal International, pleit voor een opvallende naam: "Met hem heb je kans op EK-winst in Duitsland."

Tijdens de Elftal van de Week podcast van VI ging het over de positie naast De Jong op het middenveld van Oranje. Als het over balafpakkers gaat, komt een opballende speler bovendrijven. "Declan Rice van West Ham United is een van de beste balveroveraars van de grote vijf Europese competities. Hij staat op nummer twee in die lijst. Op drie staat Rodri van Manchester City. En wie staat er dan op één? Stijn Spierings", zegt Öztürk met een lach. "Met Spierings naast De Jong heb je potentieel een middenveld die de EK-titel in Duitsland alleen nog maar op hoeft te halen." 

Feyenoord-talent

Feyenoord-fans zullen het niet eens zijn met de redacteur van VI. Zij willen namelijk hun groeibriljant Wieffer in het Nederlands Elftal zien. Aankomende vrijdag maakt Ronald Koeman zijn voorselectie bekend voor de EK-kwalificatieduels met Frankrijk en Gibraltar. Deze namen zullen een hoop duidelijk maken over hoe de bondscoach over de invullig van deze positie denkt.

Wellenreuther pakt 50 jaar record
Duurste Nederlandse voetballers