'Koeman polst twee Feyenoorders voor Oranje'

Ronald Koeman heeft twee Feyenoorders benaderd voor het Nederlands Elftal. De nieuwe bondscoach zou zijn oog hebben laten vallen op de verdedigers van de koploper in aanloop naar zijn voorselectie, die hij vrijdag uitbrengt.

Zo zouden Lutsharel Geertruida en Quilinndschy Hartman zich mogen verheugen op een plekje bij de voorselectie van Oranje voor de EK-kwalificatiewedstrijden met Frankrijk en Gibraltar, zo meldt 1908.nl. Laatstgenoemde zou zelfs hoogstpersoonlijk door Koeman benaderd zijn. De felle linksback werd eerder namelijk ook gepolst voor een interlandcarrière bij Curaçao en heeft dus een keuze te maken. 

Geertruida was laatst bij afwezigheid van Orkun Kökcü zelfs de aanvoerder van Feyenoord en speelde al interlands voor Jong Oranje. Hartman deed dit nog niet. Dit seizoen scoorde de linksback één keer en gaf hij drie assists in zeventien wedstrijden. Geertruida speelde dit seizoen in 26 wedstrijden voor Feyenoord waarin hij twee keer het net wist te vinden en eenmaal een assist gaf.

Oranjekoorts

Fans van de Rotterdammers zouden graag nog een Feyenoorder bij het Nederlands Elftal willen zien. Ook afgelopen weekend weer was Mats Wieffer een uitblinker bij de ploeg van Arne Slot. Dit bekroonde hij met een heerlijke knal van afstand.