De Boer: ''Ajax heeft de toekomst, huidige selectie Feyenoord heeft grondige renovatie nodig''

De Boer: ''Ajax heeft de toekomst, huidige selectie Feyenoord heeft grondige renovatie nodig''

Ronald de Boer denkt dat Ajax de toekomst heeft. De analist is ook van mening dat de huidige selectie van Feyenoord wel een 'renovatie' kan gebruiken, wil het geen modderfiguur slaan volgend seizoen.

De Boer blikt eerst met Voetbal International terug op De Klassieker. "Ze worden kampioen, en terecht als je kijkt naar dit seizoen. Ze waren net wat stabieler dan Ajax. Op basis van afgelopen zondag zou je geneigd zijn die club te verwijten dat ze zo veel achterstaan op Feyenoord, maar ik vind dat wel te verklaren. Die grilligheid hoort bij dit Ajax, al hebben ze wél de toekomst."

De voormalig speler van Ajax vervolgt: ''Als je vraagt bij Europese clubs naar interessante Nederlandse spelers, kunnen ze bij Feyenoord alleen terecht voor Karsdorp, Kongolo en Vilhena. Ajax heeft met Dolberg, Ziyech, Kluivert, Sánchez, Klaassen, Onana, Van de Beek, Riedewald, Tete, De Ligt en Cerny veel meer te bieden."

"Feyenoord zal na dit seizoen zelfs echt aan de bak moeten. Daarmee bedoel ik dat de huidige selectie een grondige renovatie nodig heeft, willen ze tenminste geen modderfiguur slaan in de Champions League. Als je er goed over nadenkt, is het een even absurde als pijnlijke constatering na De Klassieker van afgelopen zondag: de kampioen moet op de schop, de nummer twee kan nog jaren vooruit," aldus De Boer.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers