Cyriel Dessers na doelpunt tegen Partizan in bijzondere rijtjes

Cyriel Dessers bracht Feyenoord donderdagavond tegen Partizan in de Conference League op een 1-0 voorsprong. De Belgische spits maakte zijn zesde doelpunt in de Conference League, waarvan vijf in de afgelopen vijf duels. Hierdoor komt Dessers in een fascinerend rijtje spelers.

Drie andere spelers scoorden in vijf of meer opeenvolgende Europese wedstrijden dit seizoen. Robert Lewandowski en Cristiano Ronaldo vonden beide het net in een reeks van vijf duels in de Champions League. Ajax-spits Sébastien Haller scoorde zelfs in zeven wedstrijden op rij een goal.

(TEKST GAAT VERDER ONDER AFBEELDING)

Niet alleen dit seizoen is de prestatie van Dessers speciaal. Hij werd na Lex Schoenmaker (1973/1974), Nico Jansen (1976/1977) en Henrik Larsson (1994/1995) de vierde Feyenoorder die in vijf Europese wedstrijden op rij het net vond. Scoort Dessers in het heenduel van de kwartfinale, dan is hij de eerste Feyenoord-speler die zes duels op rij scoort in Europa.

(TEKST GAAT VERDER ONDER AFBEELDING)

De van Genk-gehuurde spits staat momenteel bovenaan het topscorersklassement van de Conference League. Alleen Tammy Abraham heeft evenveel doelpunten als Dessers, met zes. Ola Solbakken en Amahl Pellegrino staan allebei op vijf goals en zijn teamgenoten van elkaar bij FK Bodø/Glimt.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers