Rainier Koers naar Manchester United

Erik ten Hag doet er alles aan om zijn spelers goed voorbereid te krijgen op de tweede helft van het seizoen. Daarom heeft Manchester United op zijn voorspraak Rainier Koers aangetrokken. Voetbalstatistieken van de nieuwe aanwinst hebben we niet. Rainier Koers is namelijk werkzaam voor de Nederlandse Talen Academy Group (TAG). Hij moet de spelers psychisch in optimale conditie brengen voor de tweede seizoenshelft.

Manchester United nam team mental coaches mee naar Spanje

Ook tijdens de oefenstage die Manchester United overigens niet erg succesvol doorbracht in Spanje was de TAG er al bij. Zij observeren de trainingen van Ten Hag enkele malen per week van dichtbij en gaan aan de slag met spelers als ze zien dat zij ergens op vastlopen. Volgens de website is de training onder meer gebaseerd op NLP-technieken.

Ten Hag wil bij Manchester United verder coachen buiten het veld

De aanstelling van deze life coach past bij het beleid dat Ten Hag al eerder inzette. Hij wil ook buiten het veld zijn spelers coachen, bijvoorbeeld met optimale slaap- en voedingspatronen. Om hier meer over te weten is hij in gesprek met met diverse ploegleiders van wielerploegen uit de Tour de France. Kortom. na Robin van Persie komt er weer een nieuwe niet-voetballende Nederlander naar Manchester.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers