Ødegaard vastberaden: ''Basisplaats bij Real blijft het doel''

Ødegaard vastberaden: ''Basisplaats bij Real blijft het doel''

Martin Ødegaard wil dit seizoen belangrijker zijn voor sc Heerenveen dan hij vorig seizoen was en weet dat de druk bij hem ligt. Dat vertelt hij tegenover Voetbal International.

"Aan mijn bijdrage in het 1e half jaar bij Heerenveen heb ik gemengde gevoelens overgehouden", aldus Ødegaard. "Het begon vrij goed voor mij, met behoorlijk wat speeltijd. Maar de teamresultaten vielen tegen en dan wordt het lastiger. Dit seizoen wil ik meer rendement uit mijn spel halen Meer goals, meer assists, meer beslissende acties."

Geen terugkeer

In het huurcontract van Ødegaard was een optie opgenomen, waardoor hij deze zomer terug had kunnen keren naar Real Madrid. De middenvelder en zijn Spaanse werkgever maakten daar echter geen gebruik van: hij is nog niet klaar in Friesland. 

Basisplaats

Volgens Ødegaard kijkt de technische leiding van Real mee. "Mijn vader en ik hebben regelmatig contact met mensen van Real. Ze kijken mijn wedstrijden terug en soms komt er iemand over naar Heerenveen. Nu is het aan mij verdere stappen te maken. Over een jaar wil ik als een rijpere en betere speler terug naar Spanje. Want dat blijft het grote doel: een basisplaats bij Real Madrid."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers