Johan Derksen over laatste uitzending Veronica Inside: 'Blijf mening geven'

Ruim twintig jaar was Johan Derksen in de huidige vorm van Veronica Inside op televisie te zien. Maandagavond 20 december komt daar een einde aan. In gesprek met het Algemeen Dagblad heeft Derksen zich openhartig uitgelaten over de allerlaatste uitzending van VI.

Eigenlijk zou Derksen na de zomer van 2021 al stoppen met televisie, behalve als hij een dagelijkse talkshow met allerlei onderwerpen zou krijgen. Dat kreeg Derksen. Vanaf maandag 10 januari is het onder de naam VI Vandaag iedere werkdag om 21:40 uur te zien op SBS6. Tijdens de talkshow zal er nog meer aandacht komen op andere onderwerpen als voetbal. Derksen was het 'voetbalgeneuzel' zat. Na De Oranjezomer zag ook Johan de Mol wel heil in het idee van Derksen.

Met de nieuwe talkshow verwelkomt VI ook een aantal nieuwe gasten en neemt het afscheid van een wat bekende gezichten. Zo zal Hans Kraay jr. in ieder geval niet meer als vaste gast te zien zijn en is het nog maar de vraag of Johan Boskamp nog terugkeert. Derksen is zelf vooral blij met de komst van een nieuwe talkshow. "Gooi een onderwerp op tafel en wij komen er wel uit. Met onze invalshoeken, uiteenlopende meningen plus een extra gast kan dat heel vermakelijk worden. Het wordt geen talkshow, maar een meningenshow. Met iets minder voetbal, dus ik kan Willem II-RKC straks een keertje overslaan."

Derksen over VI Vandaag

Zelf heeft Derksen er alle vertrouwen in en blijft hij zijn ongezouten mening geven. "Als de directie van Talpa ons tenminste met rust laat. Ik weet dat ze niet altijd blij zijn met ons, maar ik blijf zeggen wat ik vind. Dat is onze kracht. Het komt ontzettend ongeloofwaardig over als we wel kritisch zijn op de NPO en RTL en niet op onze eigen winkel." Over het afscheid van de huidige VI-vorm is Derksen niet bedroefd. "Het kabbelde voort. Ik zat op een gegeven moment elke keer op mijn horloge te kijken, hoelang nog? Nou, dan moet je wegwezen van tv."