Amrabat maakt excuses voorafgaand aan duel met Frankrijk: 'Hij dacht dat het een grap was'

Sofyan Amrabat heeft in aanloop naar de wedstrijd tegen Frankrijk in de halve finale van het WK zijn excuses aangeboden voor geplaatste afbeeldingen op social media eerder in het toernooi. De Marokkaan plaatste twee foto's in zijn Instagram Stories na de gewonnen wedstrijd tegen Spanje waarop te zien is dat hij Gavi, Sergio Busquets en Pedri in bedwang houdt.

'Ik heb een account op Instagram, maar iemands anders beheert het', legt Amrabat uit. 'Ik heb juist veel respect voor Spanje en heb de afbeeldingen dan ook meteen verwijderd toen ik hoorde dat mensen er moeite mee hadden. De persoon die het plaatste zag de foto's als een grap. Mocht iemand boos zijn geworden, dan bied ik hiervoor mijn oprechte excuses aan.'

Vanavond komt Amrabat in actie met zijn land Marokko. De Leeuwen van de Atlas nemen het in de halve finale op tegen Frankrijk. Bij een overwinning speelt Marokko de finale tegen Argentinië. Dat zou historisch zijn, nog nooit eerder bereikte een Afrikaans land de finale van het WK.

Beoordeel zelf de geplaatste foto's van Amrabat:

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers